Om oss
  • Jenny Madestam på LinkedIn
  • Kent Persson på LinkedIn
  • Sandro Wennberg på LinkedIn

PolitikPejl.se är ett initiativ av företaget Influera Sverige AB i samarbete med Jenny Madestam AB och Kent Persson Organisation & Kommunikation AB. 

Jenny Madestam

Jenny Madestam disputerade år 2009 vid Stockholms universitet med doktorsavhandlingen En kompispappa och en ytlig djuping. Partieliters ambivalenta partiledarideal. I sin forskning har hon fokuserat på politiskt ledarskap och partiledarskap, med frågor om hur den ideala ledaren ser ut, liksom vem som blir politisk ledare och hur. Madestam har efter disputation forskat om ledarrekrytering i svenska partier och författat en bok utifrån en studie av detta i socialdemokraterna, moderaterna och miljöpartiet (Hur blir man vald? Om partiledarskiften i tre svenska partier). Hon forskar även om sociala medier och politiskt ledarskap liksom delat ledarskap i skolans och partipolitikens värld.

Kent Persson

Kent Persson har över 20 års erfarenhet inom politiken. Kent har varit kommunalråd och landstingsråd i Örebro. Under åren 2012-2015 var Kent partisekreterare för Moderaterna. Det innebär att Kent har en bred och djup erfarenhet från politiken på alla nivåer och är en av få partisekreterare som arbetet med en statsminister. Sedan 2016 är Kent samhällspolitisk chef för Heimstaden, Europas tredje största fastighetsbolag som arbetar med bostäder och främst hyresrätter. Heimstaden äger, nyproducerar och förvaltar hyresrätter. Kent har tidigare arbetet som seniorrådgivare för Burson-Marsteller och BCW. Kent har styrelseuppdrag, bedriver seniorrådgivning via sitt egna bolag och är en flitigt anlitad rådgivare och föredragshållare.

Sandro Wennberg

Sandro är grundare av Influera Sverige AB och arbetar som seniorrådgivare på den nordiska kommunikationsbyrån Geelmuyden Kiese och även som projektledare på Livsplats Sverige och Hälsoriksdagen. Han har också varit med och grundat ett nytt verktyg för virtuella evenemang och möten. Sandro har många års erfarenhet av att arbeta inom politik, PR och kommunikation. Han har bland annat arbetat som politisk rådgivare för fem ministrar, i Europaparlamentet och som kommunikationschef för Olof Palme International Center. Han har också vikarierat som S-kommunalråd i opposition i Värmdö. Förutom konsultrollen håller han också utbildningar, modererar samtal och fungerar som rådgivare och bollplank. Han driver också ett antal andra bolag och projekt, bland annat är han en av delägarna i bolaget LPS Mötesplats AB som arrangerar Hälsoriksdagen. Sandro växte upp i Tyskland och bor nu i Gustavsberg, Värmdö.